tiistai 18. syyskuuta 2012

Kohti kaupunginteatteria

Oh, Clare -teoksen ensi-ilta on kolmen yön päästä. Olo on rauhallisen odottava, vaikka paljon on vielä tehtävää. Tarkoituksenani oli, että kirjoitamme tänne ajatuksiamme koko harjoitusjakson ajan, mutta yhtäkkiä olemme hypänneet koko syyskuun yli intensiivisten harjoitusten viedessä ainakin minut omaan maailmaansa.

Työskentely Elinan kanssa on ollut antoisaa ja hulvattoman hauskaa. Olemme tehneet paljon improvisaatioharjoituksia, joiden myötä omasta tanssijuudestaan on tullut koko ajan tietoisemmaksi. Teoksen maailma on yllättävä ja meille tanssijoille hyvällä tavalla haastava. Miten olla yhtäaikaa tietoinen kaikesta mitä tekee ja kuitenkin yllättää itsensä joka käänteessä? Vaikka teoksen lopullinen muoto on vasta kehittymässä tai siirtymässä koreografin ajatuksista meille tanssijoille, olemme harjoitelleet jossain muodossa kaikkia kohtauksia niin paljon että niistä on jo varma olo. Kun kohtauksen maailma on jo tuttu keholle, ei pienten yksityiskohtien muuttaminen ja tarkennusten tekeminen ole liian vaikeaa näinkään lähellä ensi-iltaa.

Vaikka seuraavat päivät ovat täynnä töitä, odotan jo innolla lavalle pääsemistä. Silloin vasta esitys syttyy ja saa lopullisen muotonsa; yleisön silmien edessä tapahtuu jotakin ainutlaatuista.

-Elsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti