perjantai 15. heinäkuuta 2011

Jotain valmista, jotain keskeneräistä – kiitos Turku
Kaksi tiivistä viikkoa Turussa takana ja siirtyminen kotikonnuille Jyväskylään edessäpäin. Päivät kuluivat kulttuuripääkaupungissa nopeasti IRTI-teosta työstäessämme. Minä, Maija ja Malwiina asuimme koko ajan saman katon alla, joten meille viikot olivat eräänlainen residenssi, jossa ei paljon muusta puhuttu kuin teokseen liittyvistä asioista.

Pääasiassa olemme ensimmäisinä viikkoina keskittyneet liikkeeseen ja kohtausten rakenteen kokoamiseen. Kaikilla kohtauksilla on nyt alustava rakenne ja olemme tehneet jo kaksi läpimenoa. Kohtausten välisiä siirtymiä ja joidenkin kohtausten loppuja työstämme vielä, mutta tästä eteenpäin aiomme keskittyä erityisesti tanssijan työn syventämiseen ja koreografian pienten yksityiskohtien viilaamiseen. Olen kokenut prosessin alkuvaiheen niin tanssijana kuin koreografinakin kiehtovana, yllätyksellisenä ja inspiroivana. On mielenkiintoista nähdä, miten viiden erilaisen nuoren naistanssijan näkemykset, ideat ja tyylit sekoittuvat ja muodostavat lopulta yhtenäisen teoksen, jossa emme kuitenkaan pyri häivyttämään erilaisuutta. Harjoituksissa parhaita hetkiä ovat olleet ne, kun jonkun ajatuksesta ovat inspiroituneet muutkin työryhmäläiset ja se on kasvanut yhteiseksi ideaksi.

Teoksen tarkoitusta pohtiessamme, olemme kohdanneet monta kysymystä, joihin ei ole yksiselitteisiä vastauksia. Yksi mielenkiintoinen ajatus on se, kuinka paljon tapahtumia teoksen sisällä pitää selittää ja avata. Miten paljon uskaltaa ja voi luottaa yleisön viisauteen katsojina? Tapahtumien pitää olla tanssijoille kirkkaita ja selkeitä, mutta mielestäni jokaisella liikkeellä ei tarvitse olla tarinallista selitystä. Liikkeen voi tehdä puhtaana liikkeenä ja sen merkitys on siinä hetkessä tapahtuva ainutlaatuinen liikahdus. Emme kuitenkaan nyt tee mitään liiketutkielmaa, vaan enemminkin kuvaisin teosta joukkona kohtauksia, joissa meidän tanssijoiden väliset suhteet muuttuvat, kehittyvät ja syventyvät esityksen sisällä kulkevina itsenäisinä polkuina.

Tällä viikolla valmistuivat myös ihastuttavat Hanna Jaakolan suunnittelemat vaatteet, jotka on toteutettu kirpputoreilta löytyneistä kierrätysmateriaaleista. Hanna on ennen ja jälkeen elokuun esitysten myymässä omia tuotteitaan Tanssisali Lutakossa, joihin voit etukäteen tutustua osoitteessa: http://www.ihannadesign.com/

Nyt pakkailemaan Jyväskylää varten; mukaan täytyy varata ainakin videokamera, ideavihko, musiikkia täyteen ladattu iphone, ideoita, palautusjuomaa, hyvä mieli, 15 treenipaitaa sekä tietenkin valmiiksi harjoiteltu iloinen ja vastutamaton markkinointipuhe!

-Elsa


Kuvissa tunnelmia harjoituksia menneeltä viikolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti