maanantai 25. heinäkuuta 2011

8 päivää

Reilu viikko siis siihen, kun IRTI-teoksemme ensi-ilta koittaa Tanssisali Lutakossa. Ei voi kuin päivitellä, kuinka nopeasti treeniviikot ovat vierähtäneet. Viime viikosta alkaen olemme harjoitelleet Jyväskylässä, Cooma Dance Academyn tiloissa, mistä jo nyt ISO KIITOS coomalaisille. Tanssikoulu on erittäin viihtyisä paikka treenailla ja sijainti mainio, sillä koulu sijaitsee aivan Jyväskylän keskustassa, torin kupeessa. Treenitauoilla olemmekin monesti kipaisseet torikahveille ja mansikoita maistelemaan.
Odotan jo innolla tulevia esityksiä, vaikka ennen esityksiä onkin vielä paljon työtä ja viimeiset puristukset edessä, jotta saamme mahdollisiman viimeistellyn nykytanssipläjäyksen lavalle. IRTI-projekti on taas kerran muistuttanut siitä, kuinka paljon työtä yksi tanssiteos voi vaatia suhteessa sen esitysaikaan. Varsinkin nyt, kun me tanssijat toimimme myös teoksemme tuottajina ja koreografeina, olen käsittänyt työmäärän suuruuden ja monipuolisuuden. Tänään esimerkiksi kipaisimme Emmin kanssa viemään tanssin lomassa julisteemme painoon ja viime viikolla naputtelimme tekstiä lehdistötiedotteisiin laitettavaksi.
Huomenna teos alkaa vielä paremmin konkretisoitua, sillä pääsemme Lutakkoon harjoittelemaan, kera äänisuunnittelijamme Jan-Mikael Träskelinin ja valosuunnittelijamme Ville Finnilän. Toivottavasti huomenna saamme edes pientä esimakua teoksen valoista ja musiikista. Tuskin maltan odottaa! Yleensä esitystilaan harjoittelemaan siirtyminen ja valojen pystytys sekä ensimmäisten valotilanteiden kokeilu saa mahanpohjani nipistelemään. Esitykset ovat jo tosi lähellä! Teos alkaa hahmottua myös kokonaisemmaksi, minkä myötä pääsemme toivon mukaan työstämään esitystä vielä syvemmin tanssijoina, niin, että olemme kotonamme teoksessa.
Onneksi ihania aurinkoisia vapaapäiviäkin on mahtunut heinäkuuhun, vaikka ahkerasti olemmekin harjoitelleet. Kuvat ovat treeneistä ja vapaa-ajalta: "tanssisalista-landelle"
Rentoja mansikkahetkiä kaikille ja varailkaahan lippuja IRTI-esityksiin!
Maija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti